Ajan tarkistus ja peruutus 
Open menu

Ajan tarkistus, siirto ja peruutus

Ajanvarausta varten tarvitset ajanvarausluvan, jonka saat YTHS:n lääkäriltä tai terveydenhoitajalta. Lupa mahdollistaa ajan varaamisen Self-palvelussa. Jos varaamasi aika ei sovikaan sinulle, voit siirtää sen toiseen ajankohtaan lupaa menettämättä. Jos et jostain syystä tarvitse sinulle varattua aikaa ollenkaan, voit perua ajanvarauksesi. Tällöin ajanvarauslupasi häviää. HUOM! Mikäli sinulle on tehty ajanvaraus ilman varsinaista ajanvarauslupaa, voit ainoastaan perua aikasi.

1. Jos haluat perua aikasi, voit käyttää Self-palvelua. Peru aikasi vain, jos olet varma, ettet tarvitse sitä, sillä peruessasi ajan menetät ajanvarauslupasi. Voit myös ottaa yhteyttä omaan toimipisteeseesi puhelimitse.

 
2. Laboratorioajan voit tarkistaa tai siirtää Self-palvelussa. Voit myös ottaa yhteyttä omaan toimipisteeseesi puhelimitse.
 
Jos et pääse tulemaan varaamanasi aikana, ilmoita esteestä aina hyvissä ajoin.
Näin tilallesi pääsee joku toinen ja hoitojonot lyhenevät. Peruuttamattoman käynnin varausmaksu (35 euroa) veloitetaan käyttämättä jätetystä vastaanotto-, ryhmä- ja tutkimuskäynnistä, myös käyntimaksuttomista vastaanottokäynneistä.