Seksuaalineuvonta 
Open menu

Seksuaalineuvontaa vastaanotoilla ja sähköisesti

Seksuaaliterveyteen liittyvää neuvontaa saat normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä mm raskauden ehkäisyä, seksitautitutkimuksia, matkailuneuvontaa, lääkityksiä, jälkiehkäisyä ja päihteiden ongelmakäyttöä koskevissa kysymyksissä.

Jos opiskelija kaipaa prosessiluonteista apua ja neuvontaa seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden ja ongelmien käsittelyssä hänet ohjataan seksuaalineuvojalle.

Seksuaalineuvojan antama neuvonta on seksuaaliongelmien selvittelyä ja ratkaisujen etsimistä vuorovaikutussuhteessa sekä yksilöllisten neuvojen antamista.

Mistä ja miten saat seksuaalineuvontaa?

YTHS:llä on koulutettuja seksuaalineuvojia ja seksuaaliterapeutteja Helsingin, Turun, Kuopion ja Tampereen toimipisteissä. Muilla YTHS-paikkakunnilla seksuaalineuvontaa annetaan tietoturvallisesti ja luottamuksellisesti sähköisenä palveluna Tampereen ja Kuopion toimipisteistä käsin.

Jos haluat varata seksuaalineuvonnan vastaanottoajan, soita YTHS:n toimipisteesi ajanvaraukseen.

Sähköinen etävastaanotto toteutuu verkossa siten, että keskustelua käydää kirjoittamalla se. Sähköistä vastaanottoa käyttääkseen opiskelijan on avattava Asiointitili.